Ingrediënten
- *250 gram roomboter
*400 gram bloem
*200 gram suiker
*1 mespunt fijngestampte Arabische gom (hoeft niet)
*de rasp van de schil van 1/2 sinaasappel
*1 mespunt zout
*2 eieren.
*Om te versieren: 1 losgeklopt ei en 70 gram kristalsuiker
Werkwijze
Stap1
Mix de roomboter en de suiker cremig en voeg er 1 voor 1 de eieren, het zout, de sinaasappelrasp en de fijngestampte Arabische gom aan toe.
Voeg er beetje bij beetje de gezeefde boem aan toe en kneed alles door tot er een compact en soepel deeg ontstaat.
Rol het deeg in plasticfolie en laat dat 1/2 uur in de koelkast rusten.
Vorm er dan "worsten" van van 3 cm doorsnede, wikkel die ook weer in plasticfolie en leg die 2 uur in de vriezer.
Bestrijk de "worsten" dan met het losgeklopte ei en rol ze door de kristalsuiker.
Snijd er met een goed scherp mes plakken van en leg die op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de diamantjes ongeveer 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster.