Diamant koekjes

2008-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *250 gram roomboter
    *400 gram bloem
    *200 gram suiker
    *1 mespunt fijngestampte Arabische gom (hoeft niet)
    *de rasp van de schil van 1/2 sinaasappel
    *1 mespunt zout
    *2 eieren.
    *Om te versieren: 1 losgeklopt ei en 70 gram kristalsuiker

Werkwijze

Stap1

Mix de roomboter en de suiker cremig en voeg er 1 voor 1 de eieren, het zout, de sinaasappelrasp en de fijngestampte Arabische gom aan toe.

Voeg er beetje bij beetje de gezeefde boem aan toe en kneed alles door tot er een compact en soepel deeg ontstaat.

Rol het deeg in plasticfolie en laat dat 1/2 uur in de koelkast rusten.

Vorm er dan "worsten" van van 3 cm doorsnede, wikkel die ook weer in plasticfolie en leg die 2 uur in de vriezer.

Bestrijk de "worsten" dan met het losgeklopte ei en rol ze door de kristalsuiker.

Snijd er met een goed scherp mes plakken van en leg die op een met bakpapier belegde bakplaat.

Bak de diamantjes ongeveer 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (16)

  1. Geplaatst door najelm aan 21-10-2008

    wat is arabische gom??

  2. Geplaatst door sadiye aan 21-10-2008

    dat kan je in marokaanse winkels kopen

  3. Geplaatst door najelm aan 22-10-2008

    ik heb die diamantkoekjes gemaakt, maar ze liggen nog in de vriezer, ben benieuwd hoe ze zal smaken 😀 😀 😀

  4. Geplaatst door najelm aan 22-10-2008

    die koekjes zien er niet hetzelfde uit, ik weet niet wat ik fout heb gedaan, maar toen ik die koekjes in de oven stak smeltte die suiker aan de randjes, het werd, lichtbruin die suiker. Wat heb ik fout gedaan?

  5. Geplaatst door najelm aan 22-10-2008

    maar ze smaakt heel lekker hoor

  6. Geplaatst door sadiye aan 22-10-2008

    bij mij is het randje ook altijd lichtbruin 🙁 najat heb jij kristalsuiker gebruikt??

  7. Geplaatst door najelm aan 22-10-2008

    yep

  8. Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008

    Je zou dat achteraf pas suiker op doen.
    Want de suiker kan met de hite carameliseren. en dat begint met bruin worden. dan gaat het plakkerig een vloeibaar worden. Als het aleen maar een beetje bruin is , is dat niet zo erg.
    Maar het is logich dat als je suiker aan de hite blootsteld dat die begint bruin te worden.

  9. Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008

    ja dat kan ook

  10. Geplaatst door juiken aan 14-11-2008

    salam alikom wat is arabische gom

  11. Geplaatst door sadiye aan 20-11-2008

    dat kan je in arabische winkels kopen,je kan het ook zonder maken hoor geen probleem.

  12. Geplaatst door Zahra99 aan 27-11-2008

    lmesq lho

  13. Geplaatst door Zahra99 aan 27-11-2008

    r

  14. Geplaatst door sadiye aan 27-11-2008

    wat :S

  15. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    zahra99 wat bedoel je

  16. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010

    😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.