Tajine.NL – Marokkaanse recepten

De Marokkaanse Tajine van Bissara

Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

Een close-up van Marokkaanse Tajine van Bissara, gegarneerd met olijfolie en komijnpoeder. De deksel is gedecoreerd met de naam Tajine.nl.

De Marokkaanse Tajine van Bissara (Erwtensoep) is een eenvoudig maar voedzaam gerecht, geliefd in heel Marokko. Deze traditionele maaltijd bestaat uit romige bessara, gemaakt van gedroogde tuinbonen of spliterwten, en wordt geserveerd in een tajine met een royale scheut olijfolie en een vleugje komijnpoeder. Het is een perfecte combinatie van comfort food en authentieke Marokkaanse smaken. Dit gerecht, populair als ontbijt of lichte maaltijd, laat de eenvoud van de Marokkaanse keuken schitteren. Maak dit recept van Tajine.nl en breng een stukje Marokko naar jouw tafel!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de gedroogde tuinbonen of spliterwten grondig en laat ze 6-8 uur weken in ruim water. Giet af en spoel.

Stap2

Plaats de tuinbonen in een tajine of een diepe pan. Voeg 1 liter water, knoflook, komijn, paprikapoeder, kurkuma en zout toe.

Stap3

Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bonen 1,5 tot 2 uur zachtjes koken, tot ze volledig zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

Stap4

Gebruik een staafmixer of stamper om de bessara glad te maken. Voeg de olijfolie toe en roer goed door.

Stap5

Serveer de bessara warm in een tajine. Garneer met extra olijfolie en een snufje komijnpoeder.

Serveertip:

Serveer de bessara warm met vers gebakken Marokkaans brood. Het is heerlijk om in de romige bessara te dippen! Voeg een salade van gegrilde paprika en uien toe voor een extra smaakdimensie.

Mobiele versie afsluiten