Ingrediënten
- Ingrediënten voor het deeg:
- 300 gr bloem
- 150 gr boter
- 100 gr suiker
- Mazhar om te kneden (1/2 el)
Vulling:
- 250 gr dadelpasta (kant en klaar) of dadels, gestoomd
- 2 el gesmolten boter
- 1 el mazhar
- 1 tl kaneel
- 1 el poedersuiker
- Handje gepelde en gebakken amandelen, gehakt
Extra:
- Poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.
Meng voor de vulling de dadelpasta, amandelen, kaneel, mazhar en gesmolten boter (als je gewone dadels gebruikt even stomen en fijnmalen in een hakmolen).
Verdeel het deeg en de vulling in bolletjes. Druk een bolletje deeg uit tot een rondje en neem een bolletje vulling. Maak hier een klein staafje van en leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vulling en druk goed aan. Rol even heen en weer zodat heel de vulling 175 graden gaar (als de onderkant lichtbruin is, maar de bovenkant nog wit) en rol ze door poedersuiker als ze nog warm zijn.
Succes!