Ingrediënten
- 250 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
200 GRAM ONTPITTE DADELS
5 EETL HONING
150 GRAM GROFGEHAKTE WALNOTEN
2 TL CITROENRASP
250 GRAM SUIKER
250 GRAM BOTER
ZOUT
5 EIEREN (GEWONE)
BENODIGHEDEN:
SPRINGVORM VAN 26 CM
GARDE
BESLAGBAK
MAATBEKER EN LEPELS
Werkwijze
Stap1
Vet de springvorm van te voren al in met boter en meel of bakspray!! Van dr oetker!!! verwarm de oven op 150 graden, elektrische 160 graden!!
Breng de honing en de klein gesneden dadels met de grof gehakte walnoten en voeg er nog de citroenrasp er door met 2 eetl water en aan de kook brengen in een steelpan!!
Doe in een beslagbak de boter met de suiker mengen en daarna de eieren erbij een beetje zout goed mengen tot schuimig!! Daarna de meel erbij doen goed mixen als laatst de opgewarmde dadels en walnoten erbij doen langzaam omscheppen zodat de dadels verspreid wordt!
Dan 1 uur in de oven doen, controleer tussendoor met een satéprikker of t al gaar is!!
EET ZE!!