Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bosuitjes
- 1 potje zwarte olijven zonder pit (250 ml)
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 blikjes tonijnstukjes in water (a 80 g)
- 2 ansjovisfilets (blikje a ca. 50 g)
- Materialen:
- - staafmixer of keukenmachine
Werkwijze
Stap1
Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen.
Stap2
Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer.
Stap3
Bosui door tapenade scheppen.
Stap4
Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's).
Stap5
Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.
i.p.v. crostini’s kan je marokkaans of Turks brood gebruiken – Foto: AH