Ingrediënten
- Nodig voor 4 crêpes:
- 200 gram meel
- 300 ml melk
- 3 eieren
- 50 gram vloeibare (gesmolten) boter
- Zout
- Peper
- Suiker, 1 kleine eetlepel
- Kurkuma (Geel/oranje gemalen kruid)
Nodig voor vulling:
- 280 gram diepvries bladspinazie
- 20 gram fijn gehakte ui
- 40 gr boter (liefst kruidenboter)
- 20 gram amandelschaafsel, geroosterd in droge koekenpan
- 130 gram roomkaas, bijvoorbeeld MonChou
- 200 gr gerookte zalm
- Zout
- Nootmuskaat
Werkwijze
Stap1
1. Voeg de melk bij het meel en klop dit tot een glad beslag.
Klop de eieren erdoor.
Voeg de gesmolten boter toe en roer erdoor
Voeg het zout, de peper, de suiker en de kurkuma er bij.
Gebruik zoveel kurkuma tot het beslag fel geel gekleurd is.
2. Bak de crêpes in een koekenpan. Zorg dat het niet te hard gaat en de crêpes nog redelijk dun blijven. Zet het vuur niet te hard anders bakken ze bruin aan, ze moeten egaal geel blijven. Opstapelen en laten afkoelen op een bord
(Van dit beslag kun je er zeker 7 of 8 maken) Heb je over? Rol ze samen op in huishoudfolie en leg ze in de diepvries, voor een volgende keer.
3. Spinazie ontdooien, even verwarmen en laten uitlekken.
Ui braden in kruidenboter tot ze een beetje kleuren.
Van vuur afnemen en amandel, spinazie en roomkaas toevoegen.
Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.
4. Leg de crêpes één voor één op een plank of bord. Snij een klein deel van de rand af zodat een vierkant of rechthoek ontstaat.
Bestrijk de crêpes met het spinazie/kaas mengsel, niet al te dik. Laat de randen iets vrij.
Bekleed dit met één laag gerookte zalm.
Rol de crêpes voorzichtig, maar strak op. Rol iedere crêpe apart in huishoudfolie.
Laat afkoelen en stijf worden in de koelkast (Ongeveer 4 tot 6 uur)
5. Opdienen: Snij dikke plakken van iedere rol, ongeveer 5 of 6 per crêpe, drapeer ze midden op een bord. Garneer met takjes bieslook of peterselie.
Druppel, met grote druppels rondom, in een cirkel, chilisaus of tomatenketchup.