Ingrediënten
- groot bakblik (bestilla vorm)
8 eieren/ gescheiden
200 gr. suiker
250gr. gesmolten chocolade
12 eetlepels meel
2 eetlepels sterke koffie
150 gr. boter
1 1/2 paje bakpoeder
vulling;
350 ml Crème fraîche
5 zakjes vanillesuiker
100 gr. fijne suiker
1 zakje klopfix
garnering;
geraspte chocolade
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 150 gr.
Klop de dooiers met de boter en suiker met de handmixer. meel en bakpoeder boven het mengsel zeefen en goed mengen, gesmolyen chocolade en koffie aan toevoeven het geheel goed mengen.
maak de gardes schoon en klop de eiwitten stijf mebg de eiwitten voorzichtig met het chocolade mengsel. bekleed het bakblik met bakpapier en vet de randen goed in, giet het beaslag in de vorm eb strijk het glad.
bak de cake op 175 gr. ongeveer 50 min.
Klop de creme fraise met suiker en het zakje klopfix, zet dit even in de koelkast. haal de cake uit de oven en laat 'm goed afkoelen in het blik. haal 'm uit de vorm en snijd 'm door midden, besmeer 'm met de helft van de creme fraise, leg de andere helft erop en besmeer deze ook met de creme fraise. garneer het met geraspte chocolade
echt een heerlijke cake. Ik maak ‘m altijd als ik bezoek krijg. In de koelkast bewaren.