Créme brulee
2013-05-02- Keuken: Engelse, Franse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
Crème brûlée is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekarameliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het gerecht is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Frankrijk, Groot-Brittannië of Catalonië.
Ingrediënten
- 500 cc room
- 7 stuks dooiers
- 1 vanillestokje
- 70 gr suiker
- 50 cc water
Werkwijze
Stap1
Vanille stokje in de lengte doorsnijden, merg er uitschrapen en samen met het stokje in 50 cc water en 200 cc room en de suiker opkoken en 30 min laten trekken.
Van het vuur halen en de rest van de room toevoegen (stokje verwijderen)
Dooiers er door roeren, Dit mengsel in lage schaaltjes doen en afdekken met aluminium folie
De schaaltjes in een bakblik zetten en deze vullen met kokend water
Zet het bakblik 45 min in een voorverwarmde oven van 110 graden
De brulee laten afkoelen, als hij voldoende is afgekoeld in de koelkast zetten
Voor het serveren rietsuikser over de brulee strooie en karamelliseren met een brander
Z
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
2 keer beoordeeld