Ingrediënten
- 500 gr runder of lams vlees in kleine stukjes
200 gr kikkerwten uitblik
100 sperziebonen
100 gr snijbonen
2 wortel's
1 ui en knoflook fijn gesneden
kruiden ,zout ,boter ,komijn, nootmuskat
1 stok kaneel
1 blik tomaten pure
500 gr couscous
Werkwijze
Stap1
couscous op oude manier breiden, stomen elke keer wat vochtig maken tot het zacht word
groeten in stukken gesneden, wortel in lengte
pan wat olie ui en knoflook bakken en de kruiden toegoeven en dan kleine stukjes vlees erin en even alles roeren en dan blik tomatenpure erbij weer roeren
doe de groenten erbij en een stuk kaneelstok, water toegoeven net boven de groenten
laat koken elke keer nog wat water in de saus tot alles gaar zijn, en uiteindelijk dikke saus word
haal groeten eruit en meng de couscous met de saus heel goed even laten staan tot het ingetrokken is
de groeten en vlees boven op en eet smakelijk
meng
lekker met friese salade