Ingrediënten
- 1/2 pak couscous (à 400 g)
3 eetlepels olijfolie
1 1/2 citroen
zout
een hele komkommer
10 cherytomaten
1 rode paprika
3 bosuitjes
1/2 zakje verse munt (à 15 g)
200 g feta (kaas)
peper
Werkwijze
Stap1
Bereiden Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.
Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water en zout, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.
komkommer in kleine stukjes snijden, Cherytomaatje halveren Nabereiden bosui, deel van paprika, munt en feta, komkommer en tomaten door afgekoelde couscous roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie, azijn en een beetje citroensap.
Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt.
Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen ( uit blik )