Couscous salade

2005-10-04
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1/2 pak couscous (à 400 g)
    3 eetlepels olijfolie
    1 1/2 citroen
    zout
    een hele komkommer
    10 cherytomaten
    1 rode paprika
    3 bosuitjes
    1/2 zakje verse munt (à 15 g)
    200 g feta (kaas)
    peper

Werkwijze

Stap1

Bereiden Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen.

Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water en zout, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.

Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.

komkommer in kleine stukjes snijden, Cherytomaatje halveren Nabereiden bosui, deel van paprika, munt en feta, komkommer en tomaten door afgekoelde couscous roeren.

Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie, azijn en een beetje citroensap.

Garneren met citroenpartjes, rest van paprika, feta en munt.

Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen ( uit blik )

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door tara29 aan 04-10-2005

    dames dit moet jullie echt een keer uitproberen het is zalig!

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 05-10-2005

    mijn man i sgek op couscous, du swaarschijnlijk ook hier op. ik ga het uitproberen en ik laat het je weten

  3. Geplaatst door soulfa aan 05-10-2005

    Ik heb vaker gehoord dat coouscous salade lekker is, ik ga het zeker een keer uit proberen.

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-10-2005

    ik zal het zeker een keer maken, zou het ook lekker zijn als je er kleine stukjes kip door doet.?
    dus kip/cous-cous salade?

  5. Geplaatst door tara29 aan 05-10-2005

    ik maak heel vaak couscoussalade
    je kan er alles doorheen gooien wat je lekker vind, als het maar koud gegeten kan worden!

  6. Geplaatst door chefkokkin aan 08-10-2005

    ziet er goed uit!
    maar als je de couscous in een pan met water doet moet je dan de cirtoen sap erbij doen als het uitgelekt is of als het nog in het water zit?

  7. Geplaatst door tara29 aan 10-10-2005

    Ik doe het zelf als
    als de couscous droog is doe ik er
    olijfolie en citroen, azijn overheen en breng je het op smaak met zout en peper

  8. Geplaatst door kipmetzitoen aan 18-09-2008

    Leuk, al je gerechten komen van Albert Heijn.nl vandaan…heb ze daar ook gezien wat een toeval

  9. Geplaatst door $ouhailla. aan 13-09-2009

    het is echt lekker, maar dan ook met andere recepten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.