Ik heb voor de couscous de bereiding van Madame cuisine gebruikt (zie recept couscous met melk en pompoen). De kip met groenten is mijn eigen recept.
Foto: Madame Cuisine
Ingrediënten
- - 4 kipstukken
- - Zout
- - Zwarte peper
- - Beetje sambal
- - 2 tl kurkuma
- - Beetje saffraan
- - Gember
- - Beetje kipkruiden
- - Peterselie
- - 1 grote ui
- - 1 tomaat
- - Olie
- - Water
- - Kikkererwten (geweekt of kant en klaar uit een pot)
- - Courgette
- - Wortel
- - Pompoen
Werkwijze
Stap1
Maak de kip schoon en bak hem in wat olie aan. Voeg de fijngesneden ui en tomaat toe en bak alles verder aan. Doe de kruiden erbij en schep alles om. Doe dan water erbij tot de kip onderstaat en laat dit bijna gaar pruttelen. Schil en snijd ondertussen de courgette, wortel en pompoen in lange stukken. Als je geweekte kikkererwten gebruikt, moet je die aan het begin al aan de kiptoevoegen. Uit een pot moet er pas later bij.
Stap2
Doe eerst de wortel bij de kip en laat die bijna gaar koken. Voeg dan de pompoen, courgette en kikkererwten toe en laat dit allemaal gaar koken.
Ik heb toen alles eruit gehaald en de saus op hoog vuur een beetje laten indikken en toen alles weer terug gedaan