Ingrediënten
- 3 courgettes, geraspt
1 ui fijn gesneden
4 gekookte, geraspte eieren
100 gr geraspte kaas
1 pak filodeeg (die lange voor bastilla)
Peper
Zout
Werkwijze
Stap1
Bak het fijn gesneden uitje in een ruime koekenpan.
Als deze bijna gaar is doe je de geraspte courgette bij.
Schep dit regelmatig om en laat goed mee bakken op hoog vuur.
Als het gaar is zet je het vuur uit en laat je de mengsel afkoelen voor een half uurtje.
Daarna doe je er peper en zout bij en doe je de geraspte ei en de geraspte kaas bij.
goed mengen en vullen in filodeeg op de volgende wijze.
1 vel filodeeg, knip deze door 2en neem 1 vel en doe 1 eetlepel van de mengsel in het bidden boven aan de vel.
Smeer de randen in met gesmolten boter. Sla het linker gedeelte over de mengsel, sla het rechterdeel over de mengslen. Smeer weer het lange stuk in met boter en rol naar je toe...niet rollen als een rolletje maar als rechthoek (zie foto).
Als je helemaal klaar bent smeer je alle pasteitjes van boven in met gesmolten boter en bak deze in de oven goud bruin..ongeveer op 180/200 graden
Eet smaakelijk!