Ingrediënten
- 125 gram bruine amandelen (met schilletje dus)
125 gram gemalen kokos
2 eieren
1 dessertlepel abrikozenjam
125 gram suiker
1/2 zakje bakpoeder (5 gr.)
1 zakje vanillesuiker
papieren bakvormpjes
poedersuiker voor de versiering
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de amandelen fijn in een keukenmachine.
Doe dat in een kom samen met alle andere ingredienten.
Vermeng alles goed en kneed het deeg door met je handen.
Vorm er een rol van.
Plaats papieren bakvormpjes op een bakplaat.
Pak gelijke stukjes deeg van de rol af en maak daar balletjes ter grootte van een walnoot van en plaats die in de bakvormpjes.
Zet de bakplaat met de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak de cakejes ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven).
Haal de cakejes uit de oven als ze goudbruin beginnen te worden.
Laat ze afkoelen op een rooster en bestrooi ze met poedersuiker.
Je kunt deze cakjes lang bewaren als je ze in een goed afgesloten doos doet.