Citroentaart

2008-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gram speculaasjes
    125 gram roomboter
    1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die
    blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling)
    3 citroenen en de schil van 1 citroen;
    2 eieren.

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.

Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.

Zet in de koelkast.

Mix de gecondenseerde melk met de eieren, voeg er het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en vermeng alles goed.

Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.

Laat 15 minuten bakken.

Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Versier de taart naar keuze.....

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (24)

  1. Geplaatst door najelm aan 16-10-2008

    ik zal dit eens is proberen

  2. Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008

    IS dat normaal dat er geen deeg op bakpoeder in zit ? De taart moet toch zo inzakken ?

  3. Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008

    Waarom gezouten roomboter ?
    Kan gewone roomboter ook niet ?

  4. Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008

    ja hoor kan allemaal.nee er moet geen bakpoeder in.

  5. Geplaatst door fatihatanger aan 22-11-2008

    hee dames mijn citroen cake zakt in wat doe ik fout

  6. Geplaatst door sadiye aan 22-11-2008

    hoe bedoel je ??

  7. Geplaatst door leimoen aan 25-11-2008

    hoe kan die inzakken? de cake hoeft toch alleen maar op te stijven? Alleen de bodem moet toch in de oven??

  8. Geplaatst door leimoen aan 25-11-2008

    sorry, heb verkeerd gelezen. excuus

  9. Geplaatst door sadiye aan 25-11-2008

    😀

  10. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 01-12-2008

    Misschien kun je deze wel in een andere smaak proberen.
    perzik of aarbei?
    Zou dat mogelijk zijn denk je?

  11. Geplaatst door sadiye aan 01-12-2008

    ja zou wel kunnen denk ik en over dat vraag over bona dat je wilde gaan gebruiken weet ik niet zeker je kan het proberen.

  12. Geplaatst door nadie aan 15-12-2008

    bedoel je met gecondenseerde gezoete melk, gewoon nestle?
    en in de oven ik heb een hetelucht oven is dat ook goed of moet het een andere stand?

  13. Geplaatst door sadiye aan 14-01-2009

    ja gewoon nestle,heteluchtoven kan ook.

  14. Geplaatst door souma aan 31-01-2009

    zuster sadiya moet alleen de bodem in de oven of de bodem met daarin de citroenmengsel.
    alvast bedankt

  15. Geplaatst door sadiye aan 31-01-2009

    bodem+citroenmengsel

  16. Geplaatst door fatihatanger aan 10-03-2009

    hoi sadiye kan ik in plaats van speculaasook iets anders gebruiken
    {bisquis}

  17. Geplaatst door sadiye aan 12-03-2009

    ik weet het niet heb het nog nooit geprobeerd.

  18. Geplaatst door Moussie aan 25-09-2009

    Ik heb hem uitgeprobeerd en vond hem erg lekker. Heerlijk fris. Dank je Sadiye voor het recept.

  19. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010

    geen dank 😉

  20. Geplaatst door Azzouzi aan 19-09-2010

    ziet er lekker uit, ik ga hem zeker uitproberen. Bedankt.

  21. Geplaatst door sadiye aan 02-03-2012

    ok laat me weten

  22. Geplaatst door mama2013 aan 05-02-2013

    Hoe groot is je bakvorm?

  23. Geplaatst door spanjegangers aan 20-08-2013

    Ja hoor!!!! Taart uit de oven en ziet er geweldig uit. We moeten ons nu inhouden want hij moet opstijven. Bedankt voor dit recept en hij is ook zo makkelijk te maken.

  24. Geplaatst door spanjegangers aan 20-08-2013

    Hij staat in de oven en mijn man was vooraf al bezig met snoepen van de bodem en leeglikken van de “lege” beslagpan. Duimen dat hij lukt!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.