Citroenduo’s is een heerlijk recept dat gebaseerd is op citroen. Het is een lekker zacht cakegebak met daarbovenop een heerlijke frisse citroenflanlaag.
Ingrediënten
- Voor de cakelaag:
- 125 gram roomboter
- 40 gram poedersuiker
- 150 gram bloem
- Voor de citroenflanlaag
- 3 eieren
- 35 gram bloem
- 130 gram suiker
- 2 koffielepels geraspte citroenschil
- 125 ml citroensap
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap2
Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier.
Stap3
Mix de zachte roomboter in een kom met het poedersuiker tot een gladde crème. Werk vervolgens de bloem er doorheen.
Schep dat beslag in de bakvorm.
Stap4
Bak de cakelaag ongeveer 15 minuten in de oven lichtbruin.
Stap5
Mix in een kom de eieren, de suiker, de bloem, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een samenhangende massa.
Schep de citroenmassa op de nog hete cakelaag in de bakvorm en bak het geheel nog ongeveer 20 minuten.
Het gebak is klaar als het stevig aanvoelt.
Stap6
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd, als het gebak helemaal is afgekoeld, in blokjes en bestrooi die dik met poedersuiker.