Citroenduo’s
2009-09-15- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
- Kooktijd : 35m
Citroenduo’s is een heerlijk recept dat gebaseerd is op citroen. Het is een lekker zacht cakegebak met daarbovenop een heerlijke frisse citroenflanlaag.
Ingrediënten
- Voor de cakelaag:
- 125 gram roomboter
- 40 gram poedersuiker
- 150 gram bloem
- Voor de citroenflanlaag
- 3 eieren
- 35 gram bloem
- 130 gram suiker
- 2 koffielepels geraspte citroenschil
- 125 ml citroensap
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap2
Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier.
Stap3
Mix de zachte roomboter in een kom met het poedersuiker tot een gladde crème. Werk vervolgens de bloem er doorheen.
Schep dat beslag in de bakvorm.
Stap4
Bak de cakelaag ongeveer 15 minuten in de oven lichtbruin.
Stap5
Mix in een kom de eieren, de suiker, de bloem, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een samenhangende massa.
Schep de citroenmassa op de nog hete cakelaag in de bakvorm en bak het geheel nog ongeveer 20 minuten.
Het gebak is klaar als het stevig aanvoelt.
Stap6
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd, als het gebak helemaal is afgekoeld, in blokjes en bestrooi die dik met poedersuiker.
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door martine aan 15-09-2009
mmmmmmmmm lekker
Geplaatst door nadia12 aan 15-09-2009
masha allah!!! dat ziet lekker uit. dit ga ik zeker proberen op hoeveel graden doe jij de oven??
Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009
180 graden staat er ook boven 😉
Geplaatst door sjaahida aan 16-09-2009
ziet er lekker uit en je kan de flanlaag denk ik ook wel vervangen door een mangolaag, ipv citroensap mangosap uit pak gebruiken….
Geplaatst door sadiye aan 16-09-2009
ja kan wel denk ik
Geplaatst door koken20 aan 17-09-2009
ejj sadiye heb je echt knap gedaan 🙂
ik ga het zkkr een keer proberen meschien nog voor het suikerfeest
groetjes koken20
Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009
ok 😉
Geplaatst door nourwassim aan 29-09-2009
mmmmmmmm lekker knap gedaan zeg
Geplaatst door Moussie aan 18-10-2009
heeft iemand dit recept al uitgeprobeerd?
Geplaatst door tasss00 aan 19-10-2009
ik heb het vandaag geprobeerd maar blijft die nat van binnen
Geplaatst door loebna74 aan 22-03-2012
hallo moet er geen bakpoeder door heen
groetjes
Geplaatst door Nadia aan 29-10-2017
Ik heb deze gemaakt en het was helaas een flop. De flanlaag smaakte ook niet lekker. Alles is in de vuilbak beland.