Ingrediënten
- 180 gram zachte boter.
190 gram suiker
240 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
3 losgekopte eieren
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels geraspte citroenschil
Benodigheden:
Elektrische mixer. (met de hand kan ook, maar dit gaat sneler)
Bakvorm van 18 cm, ik heb er een van 22cm gebruikt.
Bakpapier.
Werkwijze
Stap1
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Klop de boter samen met de suiker met een elektrische mixer romig.
- Voeg beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe, wacht met toevoegen tot het ei door de boter is opgenomen.
- doe nu de citroenrasp en sap bij de boter.
- Zeef het meel en de bakpoeder en klop deze door de boter heen.
- Bedekde bodem van de cake-springvorm met bakpapier.
- Schep met een lepel het beslag in de vorm en smeer het glad en gelijkmatig in de vorm.
- Laat de cake in ongeveer 40 miuten gaar worden.(kan langer, of korter..)
- Bestrooi de cake met poedersuiker.
Dit kan niet mis gaan, hij is zo lekker en makkelijk…