Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Citroen limonade – citronade

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je doet eerst de citroenen uitpersen, en bewaart de sap apart.dan pak je schillen van de citroenen en snijd die in kleine stukjes, het liefst heel klein. Als je daar klaar mee bent dan voeg je er water bij de 2 liter.doe alles samen in een grote pan en zet die ongeveer 6 uurtjes weg . Zo dat alles goed intrekt en de maak van de citroen krijgt niet koken anders krijg je een bittere smaak.dan doe je de 2 liter water en suiker in een andere grote pan en kook je die tot een dunne siroop.

Als je dat hebt gedaan dan pak je de sap en doe je die bij de suiker siroop, en de water van citroenen schillen ook erbij en wel alles door de zeef halen.

Dan doe de citroen limonade 5 minuten opwarmen, niet langer anders krijg je een te bittere smaak.en op het laatst doe je de vanille erbij. en kan je als de limonade goed is afgekoeld in flesjes vullen en in de koelkast doen .ik weet zeker dat iedereen dit heel lekker gaat vinden. Het is een tunisische recept.

Bil hane we chife

Mobiele versie afsluiten