In Marokko haalde ik bijna elke ochtend churros. Het is een Spaans recept. Ik vond het zo lekker en dacht ik ga maar eens googlen naar het recept en uitproberen. Ik heb dit recept gevonden. En het is net zo lekker als die ik in Marokko haalde. Het is echt een heel simpel recept. Toen ik het voor het eerst had gemaakt was het gelijk gelukt 🙂
Ingrediënten
- - Mok van 200 ml
- - 2 theemokken meel
- - 1 zakje bakpoeder
- - Snufje zout
- - 2 theemokken water
Werkwijze
Stap1
Meng de droge ingredienten. Breng het water aan de kook in een pan. Voeg de meelmix toe wanneer het water begint te koken. Als het dik begint te worden haal je pan van het vuur. Roer het mengsel goed en snel met een houten lepel, tot het een stevig deeg is geworden soort aardappelpuree. Roer het nog even goed om. Het geheel moet aandikken zonder klonten.
Stap2
Daarna doe je de deeg in een spuitzak. (Spuitzak heb ik van binnen beetje met olie besmeert) Spuit het deeg in de hete olie. Je kan ook in de lucht zeg maar een lange staaf spuiten en dan de uiteinde en het begin aan elkaar voorzichtig met je handen plakken en dan in hete olie leggen. Je moet er niet in drukken. Je mag ook niet met je handen staafjes maken anders gaan ze ploffen in de olie. Bak ze goudbruin.
Ze zijn warm het lekkerst en je kan het bestrooien met poedersuiker of deppen in chocolade of olijfolie.
Serveer het meteen omdat het nog knapperig is als ze afkoelen worden ze zacht.
Het deeg in spuitzak doen! De churros NIET met jouw handen vormen, want dan ontploffen ze in olie.