Ingrediënten
- voor de kip:
een hele kip in stukjes gehakt
5 teentjes knoflook
flink wat zoete ketjap en een beetje zoute
zout
een paar druppels sesamolie
een stukje verse gember ( peper kan ook) van ong 5 cm
ev. een beetje zwarte peper
voor de bami:
2 pakken chinese mie
250 gr taugé
3 a 4 eieren
donkere sojasaus ( superieur zilver etiket)
vetsin
beetje olie
Werkwijze
Stap1
haal de vel van de kip die al in stukjes gehakt is en was m
rasp de knoflook en de gember, voeg hierbij de ketjap, zout, sesamolie en eventueel nog wat zwarte peper
meng het en laat het intrekken ( hoe langer hoe lekkerder)
als je het een tijdje hebt in laten trekken doe het dan op 200C in de oven ongeveer 45 min ( ligt eraan hoe groot je de stukken hebt)
voor de bami:
bereid bami als op het pakje staat
doe een beetje olie in de pan bak hierin de eieren doe er dan de soyasaus en de vetsin bij
goed doorroeren en dan tage en uitgelekte bami bij goed doorelkaar husselen en klaar
je kan er eventueel ook nog wat paksoi doorheen doen