Ingrediënten
- - 200 gr suiker
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr boter
- 6 eieren
- 3 el cacaopoeder
- 75 gr pure chocolade
- 3 eiwitten
- 3 el suiker
- 2 zakjes chocoladecouverture
Werkwijze
Stap1
Voor het deeg laat u de boter heel zacht worden, maar niet smelten. Doe ze in een grote kom en klop tot ze lichter van kleur wordt. Doe er al kloppend, beetje bij beetje de suiker bij en blijf nog 1 à 2 min verder kloppen. Klop er dan 1 voor 1 de 6 eierdooiers door. Sla het eiwit heel stijf en spatel het voorzichtig door het beslag.
Meng 3 el cacao door de bloem en zeef dit over het mengsel. Spatel alles goed door elkaar.
Beboter een ronde springvorm van 26 cm diameter en strooi er een beetje bloem in. Schep het beslag in de vorm.
Laat dit gedurende 1 uur bakken in een voorverwarmde oven op 175° C.
Stort de taart op een rooster en laat afkoelen. Smelt 75 gr chocolade. Klop 3 eiwitten zeer stijf en klop er 3 el suiker door. Voeg enkele lepels van dit mengsel bij de chocolade en schep er daarna de rest door. Snij de taart middendoor en haal de 2 plakken van elkaar.
Breng op het onderste stuk een laag chocolademousse aan.
Plaats beide helften weer op elkaar en bekleed ook de boven en zijkant met chocolademousse.
Smelt de chocoladecouverture en lepel deze over de bovenkant van de taart. Zet de taart nog enkel uren op een koele plaats vooraleer op te dienen.