Heerlijke chocolademousse dat je makkelijk kan maken. De kinderen zijn helemaal gek op.
Ingrediënten
- - 150 gr pure chocolade
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el boter
- 1 dl slagroom
- 45 gr poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Wacht tot de chocolade bijna volledig is gesmolten voor u omroert, zoniet ontstaan er kristallen.
Voeg beetje bij beetje de boter toe en doe dit mengsel in een grote mengkom.
Doe de eierdooiers in een mengkom en doe er de vanillesuiker bij. Mix tot het mengsel lichtgeel en schuimig wordt.
Meng het onder de gesmolten chocolade. Klop de room goed stijf en meng ook onder de chocolade.
Klop de eiwitten stijf en voeg op het laatst de poedersuiker toe. Meng eerst 1/3 van de eiwitten onder het chocolademengsel.
Schep daarna de rest van de eiwitten er voorzichtig door.
Zet enkele uren in de koelkast.