Ingrediënten
- Chocoladerotsen:
Chocoladerepen
Cornflakes
Pinda's
Krenten
Witte chocolade
Bakvormpjes
Chocoladevingers:
125 gram ongezouten boter
75 gram poedersuiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram maizena
200 gram pure chocolade
150 gram witte chocolade
Werkwijze
Stap1
Chocoladerotsen:
Pinda's grof malen, en de cornfalkes tussen je handen verkruimelen.
De melkchocolade au bai marie smelten.
De krenten, cornflakes en de pinda's roeren en dan de gesmolten chocolade erover gieten. Goed roeren en dan met een lepel het mengsel in de bakvormpjes gieten. Rasp er witte chocolade over. In de koelkast de chocolade laten stollen.
Chocoladevingers:
Klop de boter en suiker tot een luchtige massa. voeg beetje bij beetje de bakmel en maizena toe.
Smelt 75 gram chocolade en roer dit door het deeg. Schep het deeg in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond, en spuit ongev. 5 cm lange vingers op een ingevette bakplaat en laat voldoende ruimte tussen de vingers. Bak de vingers ongeveer 15 min. in een op 190 gr. voorverwarmde oven. Laat ze even rusten en afkoelen op de bakplaat.
Ondertussen smelt je de rest van de melkchocolade en je smelt ongeveer 100 gram witte chocolade, allebei apart in schalen en dan dompel je de helft van de koek in de witte of pure chocolade. Laat een blokje witte en een blokje pure over om erover heen te raspen zodat je het effect krijgt wat je op de foto ziet.