Chocoladedroom

2008-12-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *50 g gemalen amandelen
    *50 g boter gesmolten
    *50 g bloem
    *50 g suiker
    *0,5 el water
    *reep pure of melkchocolade

Werkwijze

Stap1

Doe in een kom de gemalen amandelen, suiker en bloem en maak een kuiltje in het midden.
Giet hierin de boter en de water.
Roer tot een deeg.
Maak balletjes van 11 gram en maak ze een beetje plat(niet te plat!)
Bak ze op 220ºC 15 minuten.
Laat ze afkoelen.
Verwarm chocolade au bain marie of in de magnetron op lage stand, af en toe roeren.
Doe op een helft wat chocolade met een theelepeltje en doe dat met allemaal.Daarna zet je de andere helften erop.
Zet ze in een luchtdicht bakje 2 uur in de koelkast en daarna bewaar je ze afgesloten op kamertemperatuur.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (20)

  1. Geplaatst door martine aan 12-12-2008

    lekkkkker!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Geplaatst door sadiye aan 12-12-2008

    dankje 😀

  3. Geplaatst door wiebertje aan 14-12-2008

    Dat ziet er lekker uit…Ik duik maar weer de keuken in.

  4. Geplaatst door sadiye aan 14-12-2008

    hahahahaha

  5. Geplaatst door sadiye aan 15-12-2008

    wiebertje laat me weten 😉

  6. Geplaatst door chantalle aan 15-12-2008

    Hmmm wil ze nu nog gaan maken het liefst maar heb al de hele dag in de keuken gestaan.. Ga ze morgen inshallah proberen te maken Lekkerrrr!!

  7. Geplaatst door contactouder aan 25-12-2008

    ik heb ze geprobeerd lekker thanksxxjes

  8. Geplaatst door Sultana aan 26-12-2008

    hoeveel koekjes kun je hiermee maken?

  9. Geplaatst door cookmaster aan 08-01-2009

    doe je geen meel bij

  10. Geplaatst door Ghareeba aan 05-02-2009

    Ziet er lekker uit ga het meteen proberen!!

  11. Geplaatst door sadiye aan 05-02-2009

    jawel er gaat wel meel in 50 gram

  12. Geplaatst door soeadm aan 14-09-2009

    Hallo, ik ben nieuw hier, en heb deze koeken geprobeerd, maar zij totaal mislukt, ze zijn helemaal plat geworden en hard. Maar mijn vraag is moesten de amadelen ontveld zin?
    Bedankt

  13. Geplaatst door sadiye aan 14-09-2009

    aag wat jammer.ja de amandelen moesten ontveld

  14. Geplaatst door soeadm aan 15-09-2009

    Bedankt voor je antwoord.Ander keer beter.Chokrane

  15. Geplaatst door T@m aan 15-09-2009

    Heb het ook geprobeerd, alleen waren ze keihard 🙁 misschien dat 220 graden iets te heet was bij mijn oven.. maar ga ze zeker nog een keer proberen

  16. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    keihard???heb je teveel meel gebruikt wat raar zeg kan je er niet doorheen bijten?? :S

  17. Geplaatst door Amifati aan 18-09-2009

    Ik ben van plan deze koekjes te maken, ze zien er heel lekker uit. Maar heb nog een vraagje. Die amandelen moeten die dan ook nog gebakken worden? Alvast bedankt!

  18. Geplaatst door sadiye aan 18-09-2009

    hoeft niet

  19. Geplaatst door niwahoo aan 26-03-2010

    hoeveel is 0,5 water

  20. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010

    half eetlepel water

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.