Chocolade-vanillecake met rozijnen

2005-12-08
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 220 gr boter'
    220 gr witte basterdsuiker
    220 gr bloem
    4 eieren
    Half zakje bakpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    3 el cacao
    Handje rozijnen

Werkwijze

Stap1

Mix de suiker en boter tot een romige crème. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas als de vorige helemaal is opgenomen door het botermengsel). Zeef de bloem met bakpoeder en voeg het beetje bij beetje toe aan de rest. Nog even goed mixen/kloppen tot je een mooi licht en luchtig beslag hebt. Schep voorzichtig de rozijnen erdoor. Niet roeren, want dan gaat de luchtigheid weg! Verdeel het in tweeën. Meng door het ene beslag de cacao en door het andere beslag de vanillesuiker. Vet een bakvorm naar keuze in (ik heb een springvorm gedaan). Doe eerst het chocoladebeslag erin en dan het vanillebeslag erop. Zet hem onderin de oven en bak ongeveer een uur.
Daarna bestrooien met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door chefkokkin aan 08-12-2005

    ziet er echt goed uit!

  2. Geplaatst door Rzinia aan 08-12-2005

    tbarkallah prachtig

  3. Geplaatst door prinses nisrin aan 08-12-2005

    oohhh prachtig zeg!!! jij hebt altijd van die heerlijke recepten!
    kus nisrin.

  4. Geplaatst door ellouisa aan 08-12-2005

    thanx lieverds, wordt er helemaal verlegen van :$ Ik ga nu even het recept plaatsen. Hoe moet ik trouwens foto’s toevoegen in het recept zelf, welke link van imageshack moet ik nemen ???

  5. Geplaatst door Rzinia aan 09-12-2005

    hoe heb je dat mooie figuur erop gekregen?

  6. Geplaatst door ellouisa aan 09-12-2005

    Ik heb zelf een vorm geknipt uit papier hihi. Ik zal er een foto van plaatsen bij die categorie Diversen.

  7. Geplaatst door Oemzenjabiel aan 11-12-2005

    ellouisa.. mijn liefde voor jou gaat door de maag ..hihihi.. schat.. de kilos vliegen eraan door de jou!!
    Maar Zjazaki Allah.. heb veel van jou geprobeerd.. altijd gelukt ook nog!
    één vraagje nu.. ik wil deze morgen maken inshallah, krijg n vriendin op bezoek..maar heb geen basterd suiker..kan ik dan gewone suiker gebruiken of ni!?!? graar zsm antwrd!

  8. Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005

    Hey lieverd 😀 hihi wat leuk dat je deze wil maken, je kan ook gewone suiker gebruiken hoor! Dan wordt de structuur van de cake alleen iets grover, maar het maakt niet zo heel veel verschil :)Succes meid en laat t me weer weten hoedie was he? eet smakelijk!!

  9. Geplaatst door Ouissam aan 13-12-2005

    Ziet er lekker uit meid! Van de week ga ik ‘m uitproberen :goedzo:

  10. Geplaatst door ellouisa aan 13-12-2005

    :goedzo: ouissam, ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

  11. Geplaatst door sabrinake aan 12-11-2006

    hey,witte basterdsuiker is da gewoone suiker??
    kunt u snel antwoorde wan ik wil die cake maken hij ziet er héérlijk uit. groetjs sabrina

  12. Geplaatst door ellouisa aan 12-11-2006

    het is iets fijnere suiker dan gewone suiker. maar je kan ook gewone suiker nemen hoor.

  13. Geplaatst door moslima14 aan 20-11-2006

    woouuw moet ik egt een keer proberen
    thanks!!!

  14. Geplaatst door ummsalman aan 03-04-2009

    Ik heb deze gemaakt, heb alleen in plaats van boter olie gebruikt, en ik had geen rozijnen, maar hij was heel lekker, en zag er ook leuk uit met dat wit en bruin. masha’Allah goed recept hoor!

  15. Geplaatst door sadiye aan 05-04-2009

    hmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.