Chocolade-slagroom cake.

2009-01-26
  • Opbrengst : 12 punten
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Cake benodigheden
    - 2 eieren
    - 120 gram suiker
    - 60 ml olie (zonnebloem of olijf)
    - 60 ml melk
    - 3/4 zakje bakpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 6 a 7 volle scheppen bloem.
    verder:
    500 ml room
    1 + 2/3 zakje klopfix
    zakje vanillesuiker(en evt. nog wat extra suiker naar smaak)
    2 á 3 el. cacao
    wat kokos

Werkwijze

Stap1

* een Turkse theeglaasje is gelijk aan ong. 60 ml

Verwarm de over voor op 150 graden.
Klopt de suiker en de eieren tot het schuimt. Voeg dan de rest van de ingredienten er aan toe en klop het tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dik zijn, maar ook niet heel waterig. Het moet ong zo dik zijn als (volle) yoghurt.

Vet de springvorm in met wat boter en bestuif het bloem. Vervolgens kun je het beslag erin doen en mag het voor ong. 50 min. in de oven. Als je er een sate-prikker in prikt en hij komt er schoon uit, is je cake klaar

klop de room, klopfix, suiker en cacao stijf, en proef ondertussen of de smaak naar wens is, zo niet voeg dan nog wat extra cacao of suiker er aan toe.

Als je cake afgekoelt is moet je m doormidden snijden, verwijder de bovenste laag. besmeer de cake rijkelijk met de room, en leg de bovenste laag er bovenop. hierna met de overgebleven room de buitenkant insmeren, en wat cocos er overheen doen. Je kan eventueel ook nog wat room in een slagroomspuit doen en leuke toefjes op de taart spuiten.

Je kunt ook in plaats van cacao fruit toevoegen aan de slagroom, maal het dan van te voren heel goed fijn en meng het met de slagroom, zo krijg je een lekkere frisse taart. pas wel op dat je geen fruit gebruikt wat snel bruin word, als je hier wel voor kiest besprenkel dan alles goed met citroen, dit voorkomt die bruine kleur.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    heel vet
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door vandijk aan 08-02-2009

    ziet er lekker uit 🙂

  2. Geplaatst door mayada aan 06-04-2009

    Vraagje bij mij zakt de cake altijd in terwijl ik bakpoeder gebuik.Weet iemand wat ik verkeerd doe

  3. Geplaatst door kiki1234 aan 08-04-2009

    mmMmm heerlijk

  4. Geplaatst door wafae_gril aan 28-08-2009

    zeker lkkr

  5. Geplaatst door sadiye aan 28-08-2009

    dit is wel een platte cake

  6. Geplaatst door Lalakifech aan 11-03-2010

    Wat is klopfix?

  7. Geplaatst door Lalakifech aan 11-03-2010

    hahaha, laaa maar, ik heb het al gevonden. He taart ziet er heerlijk uit!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.