Ingrediënten
- 130 gram zachte ongezouten boter in blokjes
370 gram donkere basterdsuiker
1 thlepel vanille aroma
2 eieren
60 gram gesmolten pure chocolade
80 ml melk
340 gram bloem
2 el cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
theelepel gemalen Piment(te koop bij Albert Hein)
90 gram fijn gehakte Pecannoten of Walnoten
Poedersuiker.
Werkwijze
Stap1
Klop de boter met de suiker tot het een crème is geworden
Klop de eieren er een voor een door, elke keer goed roeren.
Roer er dan de gesmolten chocolade en de koude melk door.
Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, piment en een snufje zout boven het botermengsel en meng het geheel goed door. Roer de pecannoten er goed door.
Doe het deeg in een plastic zak en zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast, of een hele nacht.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vorm van het deeg balletjes net zo groot als een knikker. (niet plat drukken!!!!)
Wentel ze om en om in de poedersuiker.
Leg ze met ruime afstand van elkaar op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
In de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Laat ze na het bakken even een paar minuten rusten.