Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocolade eclairs

Chocolade eclairs

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Soesjesdeeg maken :
Doe de melk die al gemenkt is met water in een pan met boter en suiker, breng het aan de kook en haal dan het pan van de vuur voeg de bloem toe en roer snel met een pollelepel er door heen zet de pan weer op het vuur en blijf 1min roeren om het overtallige vocht te laten verdampen.
Haal het pannetje van de vuur en klop de eieren flink door het deeg tot dat de deeg glad is doe het in een spuitzak en maak kleine slierjes van ongeveer 10cmop de ingevette bakplaat en en bak het 20min in de oven op 200c.

Banktebakkersroom:
Doe de melk met vanillesuiker in een pan en breng het aan de kook. Klop de eierdooiers en suiker flink door elkaardoe er 20g bloem erbij.
Giet de kokende melk er bij en klop de mengsl goed door erlaarvoeg de stukkjes chocolade en roer en laat het rustig smelten voeg het dan terug in het pan en laat het rustig 1min koken.

Chocoladeglazuur maken:
Verwarm het 50g chocolade in een klein panetje voeg daarna 40g poedersuiker en dan de 20g boter en laat alles rustig smelten, haal de panetje van het vuur en voeg 1tl water toe.

Vullen en galceren:
Als de soesjes zijn afgekoeld snij ze in de lente open aan een kant, dan moet je de room vullen in de spuit en vul het in de soesjes.
Bestrijk ze met een beetje glazuur en zet ze dan 15 min in de koelkast.

Heerlijk met een kopkoffie

Mobiele versie afsluiten