Chocolade-caramel koekjes

2006-03-22
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gram
    amandelen, geschild en gebakken en dan fijn gemalen met een paar stukjes erin.
    1 ei
    250 gram
    boter
    150 gram
    suiker
    Klein beetje bakpoeder een half theelepeltje
    Meel
    Vulling en decoratie
    Caramel of jam
    Pure of melkchocolade
    Witte chocolade

Werkwijze

Stap1

de zachte boter goed tot een creme verwerken.

Suiker bij doen, goed roeren.

eitje erbij, goed vermengen.

KLein beetje bakpoeder.

De bewerkte amandelen erbij.

Meel zeven en beetje bij beetje toevoegen tot je eem zacht maar stevig deeg hebt.

Deeg in 2e verdelen.

Uitrollen op je werkblad/tafel tot het een dikte heeft van ongeveer 1/2 cm dik.

Met een klein Marokkaans theeglas rondjes uitsteken.

(of met een dop van zo'n 2 literflacon fles melk)

De rondjes op een bakplaat leggen(altijd met bakpapier)

Bakken in een voorverwamrde oven op 200 graden.

Na het bakken, af laten koelen.

de rondjes bestrijken met caramel fo jam.

Rondjes tegen elkaar plakken.

Chocolade au bain marie smelten.

Koekjes met behulp van een vork onderdompelen in de chocolade.

Op bakpapier uit laten lekken.

Als de chocolade droog is, witte choco smelten en met een klein lepeltje hoog boeven de koekjes streepjes maken.

heerlijk koekje!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door chefkokkin aan 22-03-2006

    ziet er echt goed uit joh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Geplaatst door sami aan 22-03-2006

    lekker. ik ben gek op choclade. mannnnnnnnnnnn

  3. Geplaatst door sanaa aan 22-03-2006

    lekerrrrrrrrrrrr

  4. Geplaatst door Ahlam aan 22-03-2006

    het ziet er zeker goed uit.

  5. Geplaatst door receptenvrouw aan 24-03-2006

    zijn die maankoekjes pecies als die ronde of is het een andere recept

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 24-03-2006

    heo bedoel je?het recpt is geowoon precies zoals hierboven op de foto.

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 24-03-2006

    oooh ik weet al wat je bedoelt
    \nee die maankoekje sis een heel ande4r recopt het staat hier ook op tajin.
    volgens mij geplaatst door ellouisa
    het originele recept is van kp

  8. Geplaatst door ellouisa aan 24-03-2006

    Zien er lekker uit!!
    ja klopt en het allerorigineelste recept was van nadia jouhri hihi

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 23-04-2006

    KLopt elouisa, ik heb het ook in het boek van Nadia Jouhari gelezen.

  10. Geplaatst door **noura** aan 13-10-2006

    Als ik bebogeen gebruik moet ik het dan eerst smelten?

  11. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 20-10-2006

    je moet de bebogeen warm laten worden door het potje in heet water te laten staan op het vuur, of in de magnetron

  12. Geplaatst door Keukenprinssesje aan 03-10-2008

    Ik had deze eergisteren gemaakt. Ik was de ei vergeten maar het was heerlijk maar mijn chocolaa was helemaal verpest. In plaats van smelten werd het hard.

  13. Geplaatst door juiken aan 04-12-2008

    het was heerlijk je bent echt een kok het was lekker zacht heeft nog iemand gebrobeerd ik raad je te maken heerlijk de kinderen vinden het lekker

  14. Geplaatst door hanoena87 aan 17-09-2009

    horen de koekjes hard of zacht te zijn?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.