Chocolade-caramel koekjes
2006-03-22- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 250 gram
amandelen, geschild en gebakken en dan fijn gemalen met een paar stukjes erin.
1 ei
250 gram
boter
150 gram
suiker
Klein beetje bakpoeder een half theelepeltje
Meel
Vulling en decoratie
Caramel of jam
Pure of melkchocolade
Witte chocolade
Werkwijze
Stap1
de zachte boter goed tot een creme verwerken.
Suiker bij doen, goed roeren.
eitje erbij, goed vermengen.
KLein beetje bakpoeder.
De bewerkte amandelen erbij.
Meel zeven en beetje bij beetje toevoegen tot je eem zacht maar stevig deeg hebt.
Deeg in 2e verdelen.
Uitrollen op je werkblad/tafel tot het een dikte heeft van ongeveer 1/2 cm dik.
Met een klein Marokkaans theeglas rondjes uitsteken.
(of met een dop van zo'n 2 literflacon fles melk)
De rondjes op een bakplaat leggen(altijd met bakpapier)
Bakken in een voorverwamrde oven op 200 graden.
Na het bakken, af laten koelen.
de rondjes bestrijken met caramel fo jam.
Rondjes tegen elkaar plakken.
Chocolade au bain marie smelten.
Koekjes met behulp van een vork onderdompelen in de chocolade.
Op bakpapier uit laten lekken.
Als de chocolade droog is, witte choco smelten en met een klein lepeltje hoog boeven de koekjes streepjes maken.
heerlijk koekje!!
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
15 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door chefkokkin aan 22-03-2006
ziet er echt goed uit joh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geplaatst door sami aan 22-03-2006
lekker. ik ben gek op choclade. mannnnnnnnnnnn
Geplaatst door sanaa aan 22-03-2006
lekerrrrrrrrrrrr
Geplaatst door Ahlam aan 22-03-2006
het ziet er zeker goed uit.
Geplaatst door receptenvrouw aan 24-03-2006
zijn die maankoekjes pecies als die ronde of is het een andere recept
Geplaatst door sihamkleuter aan 24-03-2006
heo bedoel je?het recpt is geowoon precies zoals hierboven op de foto.
Geplaatst door sihamkleuter aan 24-03-2006
oooh ik weet al wat je bedoelt
\nee die maankoekje sis een heel ande4r recopt het staat hier ook op tajin.
volgens mij geplaatst door ellouisa
het originele recept is van kp
Geplaatst door ellouisa aan 24-03-2006
Zien er lekker uit!!
ja klopt en het allerorigineelste recept was van nadia jouhri hihi
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 23-04-2006
KLopt elouisa, ik heb het ook in het boek van Nadia Jouhari gelezen.
Geplaatst door **noura** aan 13-10-2006
Als ik bebogeen gebruik moet ik het dan eerst smelten?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 20-10-2006
je moet de bebogeen warm laten worden door het potje in heet water te laten staan op het vuur, of in de magnetron
Geplaatst door Keukenprinssesje aan 03-10-2008
Ik had deze eergisteren gemaakt. Ik was de ei vergeten maar het was heerlijk maar mijn chocolaa was helemaal verpest. In plaats van smelten werd het hard.
Geplaatst door juiken aan 04-12-2008
het was heerlijk je bent echt een kok het was lekker zacht heeft nog iemand gebrobeerd ik raad je te maken heerlijk de kinderen vinden het lekker
Geplaatst door hanoena87 aan 17-09-2009
horen de koekjes hard of zacht te zijn?