Chocolade cake

2005-10-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 glas melk
    2 glazen suiker
    4 eieren
    1 groot glas olie (longdrink glazen)
    vanillesuiker
    2/3 eetlepels cacao
    zakje bakpoeder
    2 glazen meel

Werkwijze

Stap1

Vooraf oven op 180 graden voorverwarmen. olie, melk, suiker, eieren en vanillesuiker goed mixen. Cacao erbij doen en dan weer goed mixen en dan een glas van dit mix apart leggen voor het glazuur aan het eind.

Bij de rest van de mix (dus niet die glas) doe je de bakpoeder en meel erbij en mix je ongeveer tien minuten heel goed tot dat het een luchtig beslag word.

In die tussentijd moet je wel al je bakvorm ingevet hebben en bestrooit hebben met paneermiddel. Doe de beslag erin en laat het bakken voor ongeveer 50 min.

Eenmaal gebakken, draai je de bakvorm om in een bord en smeer je de glazuur(mix in die glas) op de bodem van die cake.

Laat het dan even afkoelen en strooi er dan poedersuiker op anders cacao.

Ik heb deze recept van ceuta en heb het meteen uitgeprobeerd. Hij kwam meteen goed uit!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 45
Beoordeel dit recept

45 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (42)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-10-2005

    Klinkt lekker!!!
    Maar is dat glazuur dan wel lekker, als het rauw eroverheen gaat?

  2. Geplaatst door Rzinia aan 04-10-2005

    Ik heb deze cake wel eens gemaakt, ik had het recept van ceuta op marokko.nl en het is heerlijk hoor. en het glazuur is lekker, je voegt er nog geen meel bij zoals er staat. enige wat rauw erbij is, zijn de eieren, maar dat is niet erg.

  3. Geplaatst door oembibi aan 07-10-2005

    madame cuisine,

    nee hoor,ik heb het meedere malen gemaakt en smaakt gewoon lekker,niks rauws aan te proeven……..ik zou zeggen…..probeer maar!

  4. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    Heb je geen foto ervan, oembibi?

  5. Geplaatst door ceuta aan 07-10-2005

    Oh ik zie nu pas mijn recept hierbij staat hihih heb hem er ook bij gezet..haal de mijne maar weg staan er nu 2 x op..

  6. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    mar de jouwe heeft foto, dus dat i sbeter!

  7. Geplaatst door wardaroosje aan 09-10-2005

    Dit is een lekkere en luchtige cake……heerlijk

  8. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    laat em ceuta……..2 is betrer dan 1 toch of niet……of krijg ik nou ruzie met mmu?????

  9. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    maa hoe plaats je nou foto’s? Ik krijg telkensd bericht dat ik alleen jpg bestanden kan gebruiken? Help.please!!!!!!!!!!

  10. Geplaatst door Lady_Yas aan 10-10-2005

    ik heb die cake uitgeprobeerd ernet. en hij was mislukt!!! het was van buiten af precies klaar maar van binnen bleef het gewoon deeg. ik heb het recept exact opgevolgd. vind het zooo spijtig al de ingredienten, ni3meth verpest voor niets. waar aan kon het liggen??

  11. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005

    Heb je de oven te hoog gezet?
    Ik zet mijn cake’s altijd helemaal onderin de oven, zodat de cake langzaam omhoog kan komen en tegelijker tijd kan garen.

  12. Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2005

    oembibi stuur even een mail via contact

  13. Geplaatst door Rzinia aan 13-10-2005

    he wat ik soms doe is foliepapier erover heen. zodat de cake van buiten niet bruiner word en door de warmte die binnen blijft word ie van binnen gaar. zo heb ik het ook met deze cake gedaan. alle keren dat ik hem maakte en hij is nooit mislukt

  14. Geplaatst door miss france aan 13-10-2005

    goeie tip van jou rzinia

  15. Geplaatst door hobino aan 13-10-2005

    klein vraagje, moet het mengsel echt opgeklopt worden met een klopper of moet het gewoon gemixt worden,m.a.w. met elkaar mengen??? meel is toch gewone bloem of speciale meel? Graag snel antwoord,wil m morgen inchallah maken 🙂

  16. Geplaatst door Rzinia aan 13-10-2005

    dat is gewoon bloem ja. ik heb alles bij elkaar gemengd, wel op volgorde want je moet nog een glas glazuur eruit halen voor je de meel doet en dan gewoon met een handmixer gemixt

  17. Geplaatst door hobino aan 14-10-2005

    dank je rzinia,want heb geen klopper in huis,maar mixen is gn probleem,anders kon ik het niet proberen, na het werk eens proberen,dan neem ik m mee naar mn moeder inchallah,ik hoop dat ie lukt en je tip van de folie is ook toppie!!!

  18. Geplaatst door hobino aan 14-10-2005

    oh ja, nog 1 vraagje,n ronde bakvorm?

  19. Geplaatst door ceuta aan 14-10-2005

    tulband

  20. Geplaatst door hobino aan 14-10-2005

    hey ceuta,heb begrpene dat dit recept van jouw is,ziet er echt lekker uit, tbarkellah,mr moet het in tulband of kan t ook in een andere vorm,tulband zie ik ni zo graag.

  21. Geplaatst door Lady_Yas aan 15-10-2005

    rzinia thx voor de tip van folie ik ga het zo proberen. ik gebruik trouwens die ronde ovens die ik in Brussel heb gekocht. je kent ze wel…

  22. Geplaatst door sallywoman aan 16-10-2005

    ik heb hem gebakken in een rubberen tulband echt makkelijk.Je floept hem er zo uit en hij was heeerlijk.Vooral met dat glazuur erover leek wel een brownie achtige cake mhhhhhhh

  23. Geplaatst door Rzinia aan 16-10-2005

    eerlijk gezegd gebruik ik nooit een tulband vorm, maar een ronde vorm. ik had geen tulband en toen ik hem in de ronde vorm deed lukte hij prima dus doe ik het daarin.

  24. Geplaatst door prinses nisrin aan 22-10-2005

    dag meiden ik wil graag deze cake maken 🙁 maar ik weet niet hoeveel ml een normale glas is en een longdrink glas, kan iemand mij helpen?:( alvast bedankt!

  25. Geplaatst door BugaBoo aan 23-10-2005

    Een longdrinkglas is zo n lange glas waar je ook frisdrank inschenkt. Ik ga deze vandaag maken, inshallah lukt het want cakes mislukken vaak bij mij (ik ben vaak niet gauw tevreden ook) hopelijk smaakt het naar chocola ben daar gek op jamjam, ik laat het jullie weten inshallah!!

  26. Geplaatst door ceuta aan 23-10-2005

    ben beniuwed of het je gelukt is meid..

  27. Geplaatst door prinses nisrin aan 23-10-2005

    Op welke temperatuur moet je de cake bakken? liefs nisrin

  28. Geplaatst door ceuta aan 24-10-2005

    180 gr

  29. Geplaatst door ...Nadia... aan 02-01-2006

    Nou hoop dat het me gaat lukken die cake;) Maar klinkt lekker:)

  30. Geplaatst door samira24 aan 08-02-2006

    Nou dames ik heb nog nooit zo ene lekkere cake gemaakt hij was lekker hoog en niet helemaal in elkaar gezakt dus thanx meid

  31. Geplaatst door merdeja aan 26-02-2006

    hey dames, ik heb een vraagje ik heb deze cake een paar keer gemaakt en hij is lekker maar de bodem is wat harder dan de rest, hoe komt dat?help!

  32. Geplaatst door mellia aan 28-03-2006

    ik heb deze vorige keer gemaakt maar is helaas ingezakt. hoe komt dat heb ik te weinig meel gebruikt

  33. Geplaatst door miss ikkie aan 19-01-2007

    ik maak deze cake al jaaren. en als je 25o gram meel gebruikt is het wat makkelijk om te meten. zo voorkom je die inzakt. en nooit de oven open maken tot dat hij gebakken is. dan zakt ie namelijk ook in..

  34. Geplaatst door Khadija1 aan 20-02-2008

    deze cake lijkt op die me moeder maakten alleen een anderen maten van de ingredienten

  35. Geplaatst door ummsalman aan 05-09-2008

    ik maak deze cake ook vaak, en het is ook lekker om nadat je de glazuur eroverheen hebt gedaan er wat cocos overheen te strooien. Je kan checken of je cake gaar is door er een dun iets in het midden in te steken(stokje/mesje) als die er droog uitkomt is ie goed, als ie nog niet gaar is maar wel al bruin van boven zet ik m altijd helemaal onderin de oven en op een iets lagere temperatuur.

  36. Geplaatst door naimabouaissa aan 10-10-2008

    ik ga hem proberen te maken insallah lukt het ik ga het me moeder doen de messte mag ik natuurlijk doen want ik ben pas 11 jaar

  37. Geplaatst door koken20 aan 22-06-2009

    heej allemaal,
    ik ga hem ook inschAllah proberen,
    nog een tip,
    als de cake niet op de goede hoogte is kan die ook mislukken,
    ik heb een elctrise oven,en daar heb ik een boekje bij gekregen en stond in dat je die ijzerding en de cake op 3 hoog doet doet dan komt die wel goed uit
    dus aan de zijkant zie je nummers staan en dan staat die +- in het midden bij mij komt die zo wel goed uit,
    ik hop dat jullie het begrijpen:p
    gr

  38. Geplaatst door Iempje aan 11-09-2009

    ik heb deze geprobeerd, maar buitenkant was verbrand, binnenkant was hartstikke zacht!?

    Wat bedoel je met cacao? Ik heb chocomel poeder gebruikt?!

  39. Geplaatst door charmoula aan 26-11-2009

    salam meiden,
    ik heb m ook al een paar keer gemaakt en t is altijd goed gelukt!
    het is erg makkelijk, je moet natuurlijk wel oppassen dat je de tempratuur niet te hoog zet anders verbrand tie van de buitenkant en van de binnenkant blijft tie gaar.

    mohim succes allemaal,
    groetjes

  40. Geplaatst door Amelle aan 27-12-2009

    Ik heb begrepen dat wanneer de oven goed warm is, je hem op de helft moet zetten wanneer je de cake erin doet. Dus als je hem op 250 graden doet om op te warmen, dan zet je hem op 125 als je de cake erin doet. Of in ieder geval wat lagen zodat de cake niet verbrand van buiten.

    Nog een tip: Als je de oven uit hebt gezet, laat je de cake erin maar dan met de deur van de oven op een kier. Je doet er je ovenwant of een handdoek tussen zodat die open blijft. Zo zakt de cake niet in!

  41. Geplaatst door KeukenFilosoof_ aan 29-12-2009

    Ik heb ‘m vandaag uigeprobeerd, in de eerste instantie was hij nog niet gaat van binnen. Nadat ik de aluminium folie er op had gedaan, begon hij steeds meer te stijgen en het resultaat zag er erg lekker uit en hij ís hartstikke lekker! Hij is goed gelukt, bedankt voor dit recept meid! 🙂

  42. Geplaatst door Mouna557 aan 30-12-2009

    Hoe maken jullie die glazuur? Ennah kan ik de cake niet met wat jam besmeren en dan cocos op gooien. En waarom paneermeel ipv meel in de vorm strooien? thx alvast voor de antwoorden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.