Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Choco-smida marmercake

Choco-smida marmercake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

doe de smida in een kom met de 300 ml melk en meng dat goed

doe in een andere kom de olie met de suiker en een zakje vanillesuiker

meng dat goed ... sla er dan een voor een de eieren doorheen goed mengen het wordt mooi licht van kleur en een beetje schuimig.

doe hier de bloem en de bakpoeder bij en roer het rustig door tot het goed vermengd is.

als dat goed vermengd is meng je er de smida- melk mix bij.

dan verdeel je het beslag over 2 kommen in de ene helft doe je dat tweede zakje vanillesuiker, de 2 eetlepels melk en de cacao.weer goed doorroeren.

vet een bestilla bakblik in en bebloem hem.

giet hier in cirkels om en om de verschillende beslagen in... zodat je het marmer effect krijgt.

doe het dan op 150C (hetelucht anders  denk ik 160/ 170) ongeveer en half uur in de oven tot  ie gaar is .

(check met een sateprikker in het midden, als hij er droog uitkomt is ie gaar)

ook lekker met cocos door het lichte beslag heen, maar doe er dan ook nog een beetje extra melk doorheen anders wordt je cake zo droog

Mobiele versie afsluiten