Chemia
2005-10-08- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - 1 kom groffe smida
- - 1 kom Grof gemalen amandelen ( gewoon rauw)
- - 1 kom olie
- - 1/2 kom suiker
- - 4 eieren
- - 1/2 zakje bakpoeder
- - 1tl kaneel
- - 400 tot 500gr honing
- - 3 el mazhar
Werkwijze
Stap1
Alles mengen en dan in een cake vorm doen, de oven op een laag vuurtje en zo laten tot de cake gaar is ongv 30/40 min.
Als de cake klaar is, warm je de honing op met 3 el mazhar en dan op de cake gieten, laat de honing goed intrekken, snijd de cake in mooie ruitjes..
En eet smakelijk
is een mooie vervanging van chebakia en heerlijk voor bij de harira.. mijn favoriet!
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
18 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ceuta aan 09-10-2005
Ik heb hem al 2 x gemaakt hij is super lekker. thx meid
Geplaatst door sanida aan 09-10-2005
kan je ook fijne smida gebruiken
Geplaatst door ceuta aan 09-10-2005
ja ik heb fijne gebruikt had geen andere 🙂
Geplaatst door miss france aan 09-10-2005
je kan wel fijne gebruiken maar met de groffe vind ik m persoonlijk veel lekkerder, en beter uitzien..
graag gedaan hoor ceuta…
Geplaatst door sanida aan 09-10-2005
bedankt dames voor julie antwoordt groetjes sanida
Geplaatst door yousra aan 11-10-2005
bedankt voor je recept, wil het insallah vanvond maken, welke bakvorm gebruik jij? ik heb die van een turkse winkel van 30 cm. is deze goed?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005
Miss-France, hoe groot is die cakeevorm.
Kan ik het in een taartvorm doen van 20 cm? of 28?
Geplaatst door miss france aan 11-10-2005
het maakt niet uit in welke vorm je het doet zolang het maar niet van die grote zijn..
madam cuisine 20, 28 is goed
Geplaatst door saadia29 aan 16-10-2005
Heb hem gister gemaakt, en hij is inderdaad makkelijk en heerlijk :kus:
Geplaatst door niwahoo aan 16-10-2005
voor dat ik hem wil maken wil ik even zeker zijn over een ding er staat steeds een kom op maar wat beoel je met kom is het bervootbeeld de zelfde kom waar we haria in doen of iet anders
Geplaatst door miss france aan 16-10-2005
ja een harira kom.. die van die pauwset (tauz)
Geplaatst door soulfa aan 27-10-2005
ik ga m maken.
Geplaatst door soulfa aan 28-10-2005
Ik heb m gisteren gemaakt, en perfect gelukt. Thanks miss France.
Geplaatst door Oemo Rayan aan 16-11-2005
Hallo, zou je misschien willen vermelden waar je als eerste mee begint met mengen. Bij sommig cakes moet je eerst met de eieren en suiker beginnen en dan pas stapsgewijs er de ingredienten toevoegen. wie kan mij daarbij helpen.
groetjes
Geplaatst door soulfa aan 16-11-2005
je begint met de eiren en suiker goed te mengen, daarna doe je de olie en de rst van de ingredienten erbij.
Geplaatst door Oemo Rayan aan 25-11-2005
Nou blijkbaar ligt het aan mij… maar ik ben er nu mee bezig en het lijkt alsof hij niet erg hoog wordt. ook is de onderkant nog niet helemaal gaar. op hoeveel graden moet je het voorbereiden en hoe lang?
Geplaatst door zahira aan 23-03-2006
Deze is zo gruwelijk lekker!!! Ik heb hem gemaakt!!!
Jammie!!!
Geplaatst door wardaroosje aan 17-09-2007
Ik heb hem weer gemaakt en hij blijft lekker en makkelijk
Geplaatst door maryama aan 01-10-2007
ik heb ze oog giester gemaakt en ze zijn echt heerlijk bedankt vooor het resept
Geplaatst door fati03 aan 29-09-2008
Hoi Miss France, kan ik ook moyen smeed gebruiken hiervoor?
Geplaatst door Lina aan 21-05-2017
Ik kan nergens terugvinden hoeveel eieren er gebruikt moeten worden. Kan iemand mij ajb vertellen hoeveel eieren erin gaan zodat ik de cake kan maken Insha’Allah?
Geplaatst door Nadia aan 29-05-2017
Idd kan ik ook niet terug vinden??
Geplaatst door Tajine NL aan 31-05-2017
4 eieren. Ik heb het recept aangepast.