Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque
Ingrediënten
- - 3 groene paprika's
- 3 a 4 tomaten
- 1 geraspt teentje knoflook
- halve eetlepel paprikapoeder
- halve theelepel komijnpoeder
- mespuntje cayennepeper
- twee takjes koriander en gladde peterselie fijngehakt.
- 3 el olijfolie
- zout naar smaak
- halve theelepel peper
Werkwijze
Stap1
Paprika's grillen tot ze zwart geblakerd zijn.
Velletje eraf halen ontpitten, zaadlijsten verwijderen afspoelen met water en in kleine blokjes snijden, tomaten ontvellen pitjes en de kern verwijderen en in stukjes snijden.
Doe dit alles in een pan met de knoflook, de kruiden de peterselie en koriander olijfolie.meng alles door mekaar.
Op matig vuur 20 minuten laten koken.
Warm of koud is het lekker en met marokkaans brood, lekker bij vleesspiezen of zomaar als bijgerecht!
Lekker bij vleesspiezen of gebraden, gebakken vlees.