Charmoula
2005-10-10- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque
Ingrediënten
- - 3 groene paprika's
- 3 a 4 tomaten
- 1 geraspt teentje knoflook
- halve eetlepel paprikapoeder
- halve theelepel komijnpoeder
- mespuntje cayennepeper
- twee takjes koriander en gladde peterselie fijngehakt.
- 3 el olijfolie
- zout naar smaak
- halve theelepel peper
Werkwijze
Stap1
Paprika's grillen tot ze zwart geblakerd zijn.
Velletje eraf halen ontpitten, zaadlijsten verwijderen afspoelen met water en in kleine blokjes snijden, tomaten ontvellen pitjes en de kern verwijderen en in stukjes snijden.
Doe dit alles in een pan met de knoflook, de kruiden de peterselie en koriander olijfolie.meng alles door mekaar.
Op matig vuur 20 minuten laten koken.
Warm of koud is het lekker en met marokkaans brood, lekker bij vleesspiezen of zomaar als bijgerecht!
Lekker bij vleesspiezen of gebraden, gebakken vlees.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door oembibi aan 16-10-2005
lekker,deze serveer ik altijd samen met shwa en thee.
Geplaatst door Mounake aan 10-05-2008
moeten er geen uien bij of is dit net een versie zonder uien ? ( heb nog nooit charmoula zonder uien gegeten )
Geplaatst door eva2 aan 11-05-2008
nee er hoeven geen uien in ,het recept is zoals het er staat .
echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque
Geplaatst door martine aan 11-06-2009
sorry maar wat is shwa of swa??????
bedankt
Geplaatst door eva2 aan 05-08-2010
shwa is stukjes vlees aan een spies ,bijv schapenvlees ,lam etc
ben een tijdje niet op de site geweest vandaar deze zeer late reactie