Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.
Ingrediënten
- - 5 uien
- zonnebloemolie
- 5/6 tomaten (grote)
- 2/3 groene paprika's
- 5 teentjes knoflook
- halve eetlepel ras el hanout
- envelopje saffraan
- vleesblokjes (schaap.lam ,kalf.)
- kosbar (koriander)
- ma3dnoes (gladde peterselie)
- zout
- eventueel 2 eieren
Werkwijze
Stap1
Snijd de uien en paprika's en rasp de knoflook.
Doe een scheut olie in een pan en voeg de uien paprika en de knoflook toe even op hoog vuur roerbakken dan voor ong 20 minuten laten smoren.
Dan de gesneden vleesblokjes met zout toevoegen en 30 minuten laten stoven.
Tomaten schillen van kern ontdoen, pitjes verwijderen en toevoegen aan het vleesmengsel net als de ras el hanout, saffraan fijngesneden koriander en peterselie.
Nog voor 20 minuten laten stoven, eventueel nog met wat zout op smaak brengen.
Je kan ook op het einde nog twee eieren erdoorheen roeren, het is klaar als de eieren gestold zijn.
Serveren met Marokkaans brood of Turks brood.
Frieten zijn ook lekker hierbij net als een salade.
Gerecht nog nooit tegen gekomen in mijn kookboeken .
Ps: foto van A Cuisine (xax)