Charmilla – Marokkaanse saus
2005-10-10- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.
Ingrediënten
- - 5 uien
- zonnebloemolie
- 5/6 tomaten (grote)
- 2/3 groene paprika's
- 5 teentjes knoflook
- halve eetlepel ras el hanout
- envelopje saffraan
- vleesblokjes (schaap.lam ,kalf.)
- kosbar (koriander)
- ma3dnoes (gladde peterselie)
- zout
- eventueel 2 eieren
Werkwijze
Stap1
Snijd de uien en paprika's en rasp de knoflook.
Doe een scheut olie in een pan en voeg de uien paprika en de knoflook toe even op hoog vuur roerbakken dan voor ong 20 minuten laten smoren.
Dan de gesneden vleesblokjes met zout toevoegen en 30 minuten laten stoven.
Tomaten schillen van kern ontdoen, pitjes verwijderen en toevoegen aan het vleesmengsel net als de ras el hanout, saffraan fijngesneden koriander en peterselie.
Nog voor 20 minuten laten stoven, eventueel nog met wat zout op smaak brengen.
Je kan ook op het einde nog twee eieren erdoorheen roeren, het is klaar als de eieren gestold zijn.
Serveren met Marokkaans brood of Turks brood.
Frieten zijn ook lekker hierbij net als een salade.
Gerecht nog nooit tegen gekomen in mijn kookboeken .
Ps: foto van A Cuisine (xax)
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
29 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door tara29 aan 10-10-2005
heerlijk
mijn man is hier gek op!
Ik moet het van de week maar eens weer maken!
Geplaatst door eva2 aan 10-10-2005
hier thuis zijn ze er ook gek op!!
Geplaatst door tajinelover aan 17-08-2006
charmilla is echt lekker. bedankt voor het recept
Geplaatst door sennae aan 09-03-2008
dus als ik het goed begrijp ben je 70 min. bezig?? Groetjes
Geplaatst door eva2 aan 11-05-2008
ik hou det tijd niet echt bij maar vanaf het voorbereiden totdat het klaar is ben je ruim anderhalf uur bezig dus ,
de aangegeven tijd is alleen de stooftijd ,
groetjes eva2
Geplaatst door Yassan aan 06-10-2008
lekker,
me man .vond heerlijk
Geplaatst door $ouhailla. aan 13-09-2009
SalamAleikum..
Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’
Groeten.
Geplaatst door $ouhailla. aan 13-09-2009
SalamAleikum..
Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’
Groeten.
Geplaatst door gerda aan 13-09-2009
saffraan zit een papieren zakje dat lijkt op een envelopje
Geplaatst door phylicia aan 08-08-2012
Haii,
Moet er niet iets van water bij voor het stoven??