Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Recept voor een heerlijk Cappuccino biscuit met cappuccino boterroom vulling en chocolade topping. Is ook leuk om mee te nemen als je op bezoek gaat.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Suikerwater: (voor het vochtig maken van biscuit )
50 ml water, 50 gr suiker en 1 theelepel cappuccino samen 5 min zachtjes koken.

Stap2

Topping:
150 ml room warm maken en daar 150 gr zwartte chocolade bijmengen.

Stap3

Vulling:
Boter fijn kloppen.
Room, krem santi en cappuccino samen stijfkloppen.
Boter en gesmolten chocolade erbij kloppen, afdekken en 1 uur laten opstijven in koelkast.

Stap4

Biscuitbeslag:
Eieren, suiker en cappuccino 10 min kloppen totdat het dik romig is.
Nu kan je de zelfrijzend bloem aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitbeslag mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is. Doe in bakvorm en bak in voorverwarmde oven eerst op 175 gr 15 min dan verlagen naar 150 gr +/_ 25 a 35 min tot satestok droog uitkomt . Laat 10 min in bakvorm staan haal dan uit vorm en laat afkoelen op rooster.

Stap5

Snij de biscuit in 3.

Stap6

Besprenkel met suikerwater
Besmeer elke laag met abrikoozjam.

Stap7

Deel vulling in 4. Doe tussen elk laag 1 deel dus 3 lagen en 1 deel smeer je zijkanten rondom af. Laat 1 uur opstijven in koelkast.

Stap8

Giet bovenop de chocoladetopping en versier naar smaak, ik heb vanboven paar toefjes slagroom gespoten en paar streepjes chocolade ❤

Mobiele versie afsluiten