Recept voor een heerlijk Cappuccino biscuit met cappuccino boterroom vulling en chocolade topping. Is ook leuk om mee te nemen als je op bezoek gaat.
Ingrediënten
- Biscuitbeslag:
- - 5 eieren
- - 150 gr suiker
- - 250 zelfrijzend bloem
- - 1 zakje cappuccino
- Vulling:
- - 200 ongezouten boter op kamertemperatuur
- - 200 gr gesmolten witte chocolade
- - 400 gr room
- - 2 pakjes krem santi slagroom( turks winkel)
- - 1 zakje cappuccino
- suikerwater:
- - 50 ml water
- - 50 gr suiker
- - 1 theelepel cappuccino
- Topping:
- - 150 ml room
- - 150 gr zwartte chocolade
- Verder
- Abrikozenjam
Werkwijze
Stap1
Suikerwater: (voor het vochtig maken van biscuit )
50 ml water, 50 gr suiker en 1 theelepel cappuccino samen 5 min zachtjes koken.
Stap2
Topping:
150 ml room warm maken en daar 150 gr zwartte chocolade bijmengen.
Stap3
Vulling:
Boter fijn kloppen.
Room, krem santi en cappuccino samen stijfkloppen.
Stap4
Biscuitbeslag:
Eieren, suiker en cappuccino 10 min kloppen totdat het dik romig is.
Nu kan je de zelfrijzend bloem aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitbeslag mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is.
Stap5
Snij de biscuit in 3.
Stap6
Besprenkel met suikerwater
Besmeer elke laag met abrikoozjam.
Stap7
Deel vulling in 4. Doe tussen elk laag 1 deel dus 3 lagen en 1 deel smeer je zijkanten rondom af.
Stap8
Giet bovenop de chocoladetopping en versier naar smaak, ik heb vanboven paar toefjes slagroom gespoten en paar streepjes chocolade ❤