Calamares fritos a la Romana
2015-01-16- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- - 225 gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis)
- bloem om te bestuiven
- olie om in te frituren
- 2 eieren, losgeklopt
- zout
- citroen in puntjes gesneden
Werkwijze
Stap1
Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.
Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel. Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem.
Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190º C of gebruik een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie.
Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten. Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
13 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door women aan 25-10-2005
oooh zo moet dat dus ik doe altijd eerst ei dan pas de meel
maar als ik vragen mag waarom doe jij het op zo,n manier
graag reactie
Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005
Je doet eerst de bloem als basis zodat het ei zich erop kan hechten, zo krijg je dat krokant jasje 😉
Geplaatst door sihamkleuter aan 26-10-2005
wat ook een goede tip is:de calamaris van te voren laten weken in melk,(dus voordat je ze door de ei en meel haalt) dan worden ze ook lekkerder.
Maar laat ze wel goed uitlekken van de melk!
Geplaatst door oembibi aan 26-10-2005
wat zijn tentakels
Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005
dat zijn de uiteinde van de inktvis, waar die zuignapjes zitten, is wel moeilijk uit te leggen 😉
Geplaatst door Nacira aan 26-10-2005
Wat ook lekker is, een sausje van maizena, meel, water en saffraan.
Ziet er lekker uit Samyrah!
Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005
Ja hé ik ben gwoon voor vis en zeevruchten, waan me dan net in Nador hihihi
Geplaatst door zahouania81 aan 04-11-2005
begrijp ik nou goed, moet je ze nou 2 x frituren???? 1: Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig 2:Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik een frituurpan…sme7li maar ik snap het niet echt…
Geplaatst door fykria aan 13-09-2009
lijkt me wel lekker
Met eieren?