Ingrediënten
- 2 eieren
1 eiwit
130 gram fijne kristalsuiker
90 gram zelfrijzend bakmeel
2 el fijne kirstalsuiker, extra
halve pot aardbeienjam, of chocoladepasta
Werkwijze
Stap1
- Verwarm je oven op 200 graden
- Mix de eieren, eiwit en suiker in een keukenmachine of met de elektrische mixer op de hoogste stand voor ongeveer 5 minuten todat het mengsel luchtig en schuimig is.
- Zeef het bakmeel een paar keer en schep het snel door het beslag heen, niet gaam mixen, maar voorzichtig scheppen.
- Bedek je ovenplaat met bakpapier.
- strijk het mengsel over de bakplaat glad en egaal.
- Bak de cake onderin de oven, todat als je met je vinger zachtjes op drukt het deeg terug veert.
- Bestrooi een schone theedoek met de 2 eetlepels fijne suiker.
- Draai de cake op de theedoek en trek zachtjes het bakpapier eraf.
- Rolde cakemet behulp van de theedoek op.
- Laat de cake 30 minuten afkoelen.
- Rol het deeg dan weer uit.
- Bestrijk de cake met de jam en rol hem weer op.
- Laat de cake nog even rusten en snij hem dan in plakjes.
lekker en makkelijk!