Ingrediënten
- Bulgur (Te koop bij de turk)
Stukjes prei
Eventueel stukjes paprika (klein gesneden)
1 aardappel (in blokjes gesneden)
1 kippenbouillonblokje
tomatenpuree
kippenvleugels
zout,peper,rode peper,nane
Werkwijze
Stap1
Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg de kip toe en bak deze een paar minuten in de olie. Voeg de prei, eventueel stukjes paprika's en de blokjes aardappels toe. Bak dit alles een paar minuten mee.
Voeg daarna 1 eetl tomatenpuree toe, de kruiden en bak dit alles 2 minuutjes al roerend door. Doe daarna water in de pan (iets meer dan de helft ) en voeg 1 kippenbouillonblokje toe. Breng alles aan de kook. Als het kookt zet je het vuur wat lager en laat je alles nog zo'n halfuur doorkoken (misschien iets langer het water moet iets indikken). Wel af en toe alles even doorroeren.
Als het water iets is ingedikt doe je 3 handjes bulgur bij het water en dit laat je nog een paar minuten meekoken tot de bulgur gaar is.
Serveer de bulgur en kip apart.