Bulgur met kip

2006-10-29
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Bulgur (Te koop bij de turk)
    Stukjes prei
    Eventueel stukjes paprika (klein gesneden)
    1 aardappel (in blokjes gesneden)
    1 kippenbouillonblokje
    tomatenpuree
    kippenvleugels
    zout,peper,rode peper,nane

Werkwijze

Stap1

Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg de kip toe en bak deze een paar minuten in de olie. Voeg de prei, eventueel stukjes paprika's en de blokjes aardappels toe. Bak dit alles een paar minuten mee.

Voeg daarna 1 eetl tomatenpuree toe, de kruiden en bak dit alles 2 minuutjes al roerend door. Doe daarna water in de pan (iets meer dan de helft ) en voeg 1 kippenbouillonblokje toe. Breng alles aan de kook. Als het kookt zet je het vuur wat lager en laat je alles nog zo'n halfuur doorkoken (misschien iets langer het water moet iets indikken). Wel af en toe alles even doorroeren.

Als het water iets is ingedikt doe je 3 handjes bulgur bij het water en dit laat je nog een paar minuten meekoken tot de bulgur gaar is.

Serveer de bulgur en kip apart.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.