Ingrediënten
- 45 g verse gist of 3 afgestreken theelepels gedroogde gist
1 kop warm water
1 eetlepel suiker
8 kop bloem
1 eetlepel
3 eieren
3 eetlepels boter gesmolten of 3 eetlepels olie
1 eidooier losgeklopt
3 eetlepels rozijnen of 1 theelepel maanzaad
Werkwijze
Stap1
Roer de gist door het warm water, voeg de suiker toe en zet het mengsel op een warm plekje.
Meng intussen de helft bloem met losgeklopt eieren en de boter of olie in een kom.
Giet de opgeloste gist erbij en werk er geleidelijk de rest van de bloem door, zodat er een stevige deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bestoven werkvlak en kneed het ongeveer 10 minuten en het deeg moet plakkerig zijn niet veel bloem gebruiken. Meng de rozijnen erdoor en laat het ongeveer 1-2 uur op een warme plek rijzen.
Van de gerezen deeg vorm je een gelijke bolletje. leg ze dan op bakplaat met bakpapier
Bestrijk het met eigeel.En bak het in voor verwarmde oven ongeveer 20 a 25 min.