Ingrediënten
- 1 blikje zalm (netto ca. 200 g)
Alternatief: tonijn uit blik
5 gedroogde tomaten op olie
6 groene knoflookolijven
2 eetlepels fijngehakte peterselie
150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
zout, peper
4 donkere meergranenbollen
Werkwijze
Stap1
Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes.
Schep driekwart van de tomaten, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel.
Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaten, olijven en peterselie.
Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.