Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Broccolisouffle

Broccolisouffle

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de broccoli schoon.
Snijd de stroken in klein stukjes en verdeel de rest in roosjes.
Kook de broccoli met een beetje zout 5 min gaar.

Giet de broccoli af in zeef laat t goed uitlekken vervolgens puree het in een foodprocessor of roerzeef.
Laat de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend ca 1 min zachtjes pruttelen.
Schenk al roerend scheutje voor scheutje de melk erbij de saus al roerend zachtjes 1min laten koken.Neem de pan van vuur.
Splits de eieren.klop de dooiers één voor één door de iets afgekoelde saus.

Voeg de geraspte kaas toe en laat die al roerend smelten roer de broccolipuree erdoor en voeg de zout, peper, en nootmuskaat toe. Laat het mengsel afkoelen tot lauw.

Beboter intussen de soufflévorm (3/4 inhoud liter). Klop de eiwitten met een snufje zout in een grote kom stijf en meng het met broccolimengsel.Schep de broccolimengsel in een beboterde soufflé vorm en bak het in voorverwarmde oven op c175 ca 35 min.

Serveer direct

Mobiele versie afsluiten