Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt met vlees, meestal lam, kip.
Ingrediënten
- 10 vellen filodeeg in de breedte doormidden
2 eetlepels olijfolie
1 blik tonijn uitgelekt
250 gram middelgrote gamba's in plakjes
1 ui fijngehakt
half bosje Koriander fijngehakt
2 theelepels knoflookpuree
2 middelgrote aardappels gekookt en in blokjes
2 theelepels citroensap
1 eetlepel ras el hanout
zout en peper
1 ei geklopt
Werkwijze
Stap1
laat de vellen filodeeg ontdooien
bak in een ruime pan de ui, knoflook en de gamba's in de 2 eetlepels olijfolie voor 4 minuten, voeg de tonijn, aardappel en de koriander toe goed mengen en ras el hanout zout en peper toevoegen en op smaak brengen met het citroensap
mengsel laten afkoelen
snij de filodeeg vellen door midden
1 eetlepel van het mengsel per velletje en vouw ze in driehoekjes en plak het vast met het opgeklopte ei
ga hiermee door tot je alle 20 vellen hebt gebruikt
frituren in olie en goed laten uitlekken
eet smakelijk