Briwat met vis
2008-10-11- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt met vlees, meestal lam, kip.
Ingrediënten
- 10 vellen filodeeg in de breedte doormidden
2 eetlepels olijfolie
1 blik tonijn uitgelekt
250 gram middelgrote gamba's in plakjes
1 ui fijngehakt
half bosje Koriander fijngehakt
2 theelepels knoflookpuree
2 middelgrote aardappels gekookt en in blokjes
2 theelepels citroensap
1 eetlepel ras el hanout
zout en peper
1 ei geklopt
Werkwijze
Stap1
laat de vellen filodeeg ontdooien
bak in een ruime pan de ui, knoflook en de gamba's in de 2 eetlepels olijfolie voor 4 minuten, voeg de tonijn, aardappel en de koriander toe goed mengen en ras el hanout zout en peper toevoegen en op smaak brengen met het citroensap
mengsel laten afkoelen
snij de filodeeg vellen door midden
1 eetlepel van het mengsel per velletje en vouw ze in driehoekjes en plak het vast met het opgeklopte ei
ga hiermee door tot je alle 20 vellen hebt gebruikt
frituren in olie en goed laten uitlekken
eet smakelijk
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
36 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Dieet
Nee
Geplaatst door oma aan 11-10-2008
hmmmmm lekker
Geplaatst door MAISAN aan 29-01-2009
ziet er lekker gevuld uit..
Geplaatst door koken20 aan 28-08-2009
soo dat ziet er lekker uit
Geplaatst door widyan aan 06-09-2010
ziet er lekker uit
Geplaatst door mocrogirlaza aan 08-07-2013
lijk me lekkerr!