Briouats dlouz

2007-09-12
  • Porties : +/- 50 briouats
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Filodeeg of loempiavellen (het beste door 2 snijden om kleine driehoekjes te maken)
    1 kg hele amandelen
    100 gr boter (ongezouten)
    1/2 theeglas oranjebloesemwater (mazhar)
    1 volle tl poedersuiker
    1 eierdooier
    1 l olie
    (om te bakken)
    1 l honing (om de briouats in te laten trekken)

Werkwijze

Stap1

Kook de amdelen in water en pelt ze vervolgens. Bak ze in een koekepan met olie totdat ze goudbruin zijn. Maal ze terwijl ze nog warm zijn. Doe het amandelpoeder in een kom. Voeg het oranjebloesemwater, de boter en de poedersuiker toe. Meng alles goed door elkaar. Schep een beetje van dit mengsel op een in tweeën gesneden loepmiavel of filodeeg. Vouw het vel in de vorm van een diehoek en plak de randen dicht met een geklopte ei.

Bak de briouats ongeveer 5 minuten in de niet te hete olie totdat ze mooi goudbruin worden. Doop de briouats vervolgens meteen in de lauw gemaakte honing en laat de honing ongeveer 5 minuten intrekken. Laat de met honing bedekte briouats in een vergiet uitlekken. Laat de briouat afkoelen en ze zijn klaar om geserveerd te worden!

Tip: Je kunt een klein beetje oranjebloesemwater (mazhar) in de honing voegen.

PS. Je kunt natuurlijk meer suiker toevoegen als je dit zou willen, maar het is niet nodig aangezien ze in honing worden gedompeld!

Enjoy!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (0)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.