Boterspritsen of spritskoek is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in de Nederlanden gebakken en gegeten wordt. Oorspronkelijk komt de spritskoek uit Duitsland.
Ingrediënten
- - 200 gram bloem
- - 175 gram boter
- - 100 gram basterdsuiker
- - 1 zakje vanillesuiker
- - wat zout
Werkwijze
Stap1
Roer de boter met de suiker in een verwarmde kom tot het mengsel heel zacht is.
Stap2
Voeg dan telkens een paar lepels van de gezeefde bloem toe en roer de bloem er goed doorheen.
Ga zo door tot alle bloem gebruikt is.
Voeg het zout en het smaakje toe en spuit met behulp van een speciaal daartoe bestemde spritsspuit, langwerpige "banen" van het deeg op een met boter bestreken bakblik.
Stap3
Bak de sprits in een matige warme oven in circa 20 minuten lichtbruin en gaar en snijd het, wanneer de koek nog warm is, in kleine reepjes.